Anyának lenni öröm

Az anyaság egyben öröm és üröm is,itt szeretném megosztani veletek,a jó és rossz pillanatokat egyaránt.Valamint recepteket,ötleteket,tanácsokat cserélhetünk...És sok sok idézettel is meg szeretnélek lepni titeket.

Friss topikok

Archívum

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Szalonnás gombás lepény:

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 cs élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 2 ek olaj

Feltét:

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból langyos vízzel pizza tésztát készítünk,majd kelesztjük.Amíg kel felkockázzuk a szalonnát,felszelünk egy kis fej hagymát és a gombát. Ha megkelt a tészta,tepsiméretűre nyújtjuk,megkenjük tejföllel,megszórjuk a szalonnával,rá a szeletelt gomba,bors,(én most tettem rá 1 kis zacskó olivabogyót is,sőt aprítottam rá bazsalikomot is),majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb fél óra alatt kész.A szalonnából direkt nem írtam mennyiséget,mert ízlés szerint lehet rátenni.Én ma ezt kolbászos bableves mellé kínálom.

                           Szalonnás, gombás lepény

Ha olyan hangulata van a gyerkőcőknek nem mindig eszik meg a gombát,tetszés szerint helyettesíthatő más feltéttel.

Kefíres lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl kefir
  • 1,5 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:
Az élesztőt kb 1 dl pici cukrot tartalmazó langyos tejben felfuttatjuk,majd hozzákeverjük a liszthez.Csakúgy mint a maradék tejet,pici sót és a kefirt.
Ezután lágy tésztává dolgozzuk,majd egy gyengén kiolajozott nagyobb fedeles műanyag dobozba tesszük(kb.duplájára megkel) és hűtőszekrénybe helyezzük.(Célszerű előző nap elkészíteni)Evőkanál nagyságú tészta darabokat kiveszünk és körkörösen hirtelen jól kinyújtjuk,majd forró,bő olajban aranysárgára sütjük.Fokhagymával,tejföllel sajttal is ízesíthetjük.
Az elkészített tészta a hűtőben napokig eláll és bármikor süthetünk belőle.

Krumplis tarhonya

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 7-8 szem burgonya
  • 30-35 dkg tarhonya
  • só, bors
  • víz
  • füstölt szalonna(nem kötelező), olaj vagy zsír

Elkészítése:

A felszeletelt hagymát, a felforrósított zsiradékban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és állandó kevergetés mellet megpirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát és megfőzzük. Ízlés szerint adható hozzá virsli, vagy kolbász.

Címkék: lángos vacsora olcsórecept krumplistarhonya

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr474078732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása